Monday, October 20, 2008

MENAMBAH IMEJ @ GAMBAR PADA BLOG ANDA

Oklah anak-anak mak blog...dah lama mak blog tak posting. Tapi hari ni mak blog dapat satu request dari Cikgu Diella...dia tanya mak, macam mana nak tambah gambar dalam blog. So nyah, kali ni mak nak ajar camner nak add gambor dalam blog ye...

Kalau nyah nak tambah gambar, nyah kena decide kat mana nyah nak letak gambar tau. Nyah nak letak kat layout ke kat posting. Kalau kat layout, bermakna nyah nak kekalkan gambar tu sebagai gambar statik. Kalau kat posting pulak, maknanya nyah nak menulis posting sambil menambah gambar sebagai penyedap baca. Mak bagi contoh ye...


MENAMBAH GAMBAR PADA LAYOUT

Sign in ke blog nyah terlebih dahulu. Lepas tu klik pada LAYOUT. Then...nyah follow je steps kat bawah nie...




OK..DAH SELESAI...NANTI MAK AJAR NYAH TAMBAH GAMBAR KAT RUANGAN POSTING PULAK YER...MAK NAK PEGI KARAN RAMBUT NIE...

6 comments:

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Anonymous said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anonymous said...

Buy chloromycetin No prescription ampicillin Online benzac Now synthroid Visa/Mastercard/Amex/eCheck duphalac Side-effects calcium carbonate

larra said...

salam..mak..nak tanya.camna ek.kalau nk elakkan gambar@image kita di copy oleh org lain selain menggunakan watermark...

Anonymous said...

Helo ! Forex - Работа на дому на компьютере чашка кофе получать удовольствие от работы есть свободные деньги, пройти регистрацию forex [url=http://foxfox.ifxworld.com/]forex[/url]

Anonymous said...


Если Вам 16 лет, то на сколько старше может быть Ваш парень? Тоесть скорее вопрос для девушек но думаю и парни могут ответить. И еще насколько серьезно вы будете относиться к таким отношениям?



Всем спасибо за ответы!
[url=http://eyesvision.ru/laser-correction][color=#E4F4FE]лазерная коррекция зрения[/color][/url]