Thursday, January 1, 2009

RUANG SEMBANG/JERIT (SHOUT BOX)

Salam nyah-nyah semua...auwww...! Selamt Tahun Baru 2009...seronok Mak tengok bunga api semalam...bergemerlapan! Macam baju mak juge!

Oklah, dah merepek-repek Mak ni..hari ni Mak nak ajar macam mana nak tambah RUANG SEMBANG ataupun SHOUTBOX kat blog nyah-nyah semua. Mak tahu ramai yang dah ada ruang sembang masing-masing, tapi masih ada lagi nyah-nyah lain yang tak letak...

Keperluan ruang sembang ini ialah untuk kita menegur sapa sebelum memberi komen kat entry tuan rumah. Alaa...ala ala bagi salam gitew! Kalau takder macam kureng sikit la...Ok follow mak ye!

Ruang sembang nie ada macam-macam fesyen kat internet nih. Tapi tiga yang paling popular yang Mak dah survey dalam blog nih adalah seperti di bawah. Cuma yang last bebayor dik non, boleh try, tapi kejap jer la. Yang dua-dua awal tuh pun bebayor, tapi kalau nak fully funtion lah, kalau sekadar nak tegur sapa, dia bagi percuma ajer..



Macam mana nak letak? Senang ajer, mak amik contoh CBOX, okay?


Lepas tuh macam biase la, paste la kod HTML tu kat widget HTML...LUPA? Mak cubit kang..
LAYOUY -> PAGE ELEMENT -> ADD A GADGET -> HTML/Javascript -> PASTE -> SAVE
Klik sini untuk rujukan cara menambah HTML Code

Ok Nyah..selamat bersembang..auwww!

1 comment:

H@Fez94 said...

SALAM..mAK..HAFEZ NAK TANYA..kenape bila hafez letak link atau laman web di post hafez tak boleh buka? Macam mna nak letak link supaya org lain boleh buka link yg kita post tu?