Saturday, December 20, 2008

ALTERNATIF UNTUK YANG TIDAK MEMANTAU KOMEN

Adoi...penat Mak hujung minggu ni nyah...banyak kenduri nak kena hadir, nak kena jadi Mak Andam lagi, nak make up pengantin lagi...tak apa, blog ini insyaallah Mak akan sentiasa pantau..

Ok, entry sebelum ini, Mak bagi tips untuk memantau komen-komen yang masuk ke dalam setiap post kita kan...tapi kepada yang memang tidak mahu memantau, tetapi ingin sentiasa mengetahui komen-komen yang dibuat oleh pengunjung secara terkini, nyah boleh cuba widget ini. Setelah selesai, ianya kelihatan sebegini.

Widget ini amat berguna kerana ianya sentiasa mengupdate setiap komen yang dibuat oleh pengunjung. Oleh itu, nyah semua akan sentiasa alert dengan setiap komen yang ditulis...

Macam mana nak buat? Follow mak ye...
Setelah selesai copy, nyah pegi pada LAYOUT -> PAGE ELEMENT -> ADD A GADGET -> KLIK PADA HTML/Javascript -> PASTE KAN KOD DI SINI

Pening? Tak ingat camner nak paste? Meh sini nak mak nak cubit...klik S.I.N.I untuk tatacara menggunakan HTML code dan jangan lupa letak tajuk yang sesuai.

Sebelum nyah klik SAVE, sedikit modifikasi perlu dilakukan, follow Mak..

Ok...mudah kan...dah la..letih mak nak gi umah kenduri lagi nih...bye

1 comment:

SiS-lin said...

mmg betul tu mak,klu x dewidget komen nih,kita x tau ape kate mereka tntang update kita tu kan...